Radio Logo
RND
Listen to {param} in the App
Listen to Genier och foliehattar - Sveriges Radio in the App
(13,284)(171,489)
Save favorites
Alarm
Sleep timer
Save favorites
Alarm
Sleep timer
HomePodcastsKnowledge
Genier och foliehattar - Sveriges Radio

Genier och foliehattar - Sveriges Radio

Podcast Genier och foliehattar - Sveriges Radio
Podcast Genier och foliehattar - Sveriges Radio

Genier och foliehattar - Sveriges Radio

add

Available Episodes

4 of 4
 • Älskade broder
  Visste du att Sverige är det land i Europa som har flest hemliga sällskap? I sista delen av Genier & foliehattar handlar det om brödraskap, hemliga sällskap och slutna rum för hela licensslanten. Martin Wicklin och Tove Palén guidar dig i ljud och rum. Visste du att Sverige är det land i Europa som har flest hemliga sällskap? I sista delen av Genier & Foliehattar handlar det om brödraskap, hemliga sällskap och slutna rum för hela licensslanten. Radiomakarna Martin Wicklin och Tove Palén träffar forskaren och idéhistorikern Andreas Önnerfors som är specialist på hemliga sällskap. I centrala Stockholm finns många av de stora hemliga sällskapens pampiga högkvarter och Kungsträdgårdens djupt belägna tunnelbanestation är ett enormt symbolpussel färdigt att läggas för den som ser bitarna.
  7/19/2014
  26:06
 • Area 51 – tur och retur
  Vi fortsätter vår berättelse om Area 51. USA: s mest hemliga militära ökenbas men också platsen där konspirationsteoretiker påstår att man gömmer utomjordingar. Och så berättelsen om mänsklighetens dyraste flaskpost. En farkost på väg ut genom solsystemet med ett axplock av musik, poesi och förälskade hjärtslag. Vi fortsätter vår berättelse om Area 51. USA: s mest hemliga militära ökebas men också platsen där konspirationsteoretiker påstår att man gömmer utomjordingar. Var kommer detta rykte ifrån? Vi berättar om hur en krasch i Roswell 1947 ligger bakom denna tanke. Vi förklarar vad det var för märkliga flygande föremål som vi såg på natthimlen i förra programmet och så berättar vi om rymdsonden Voyager II som skickades iväg från jorden i slutet på 1970-talet med destination yttre rymden. Den här sonden bär med sig en last med musik, texter och tal från mänskligheten i fall den skulle stöta på en annan intelligent civilisation där ute bland stjärnorna. Och den kommer att fortsätta segla genom den svarta oceanen i många miljoner år - långt efter det att mänskligheten försvunnit från jorden och blivit ett minne blott. 
  7/12/2014
  25:03
 • I öknen kan ingen höra dig skrika
  I dagens avsnitt av Genier och Foliehattar åker Martin Wicklin och Tove Palén ut i Nevadaöknen utanför Area 51, hit har människor rest i decennier för att spana efter Ufon och militära topphemligheter. Rachel heter den sista utposten i öknen innan de berömda skyltarna som varnar för att militären har rätt att använda dödligt våld om man närmar sig stängslen till Area 51. Allt i Rachel kretsar kring den lilla baren Little Ale´in. Här samlas ufologer vid bardisken och delar med sig av sina vittnesmål. Vi berättar om människorna här, historierna om Area 51 och så ser vi något på natthimlen som får marken att svaja till under våra fötter.
  7/7/2014
  24:49
 • Giftet i luften
  Radiomakarna Martin Wicklin och Tove Palén ger sig ut på en resa i förnuftets utmarker, där konspirationer och sammansvärjningar regerar. En av de snabbast växande konspirationsteorierna kallas chemtrails. Att de där strimmorna på himlen som du trodde var flygplansspår i själva verket är gift som USA sprutar ut över oss. Vi följer chemtrails-spåret upp i skyn och träffar människorna som är övertygade om att SMHI konspirerar mot oss och granskar påståendena.  
  6/28/2014
  27:59

About Genier och foliehattar - Sveriges Radio

Station website

Listen to Genier och foliehattar - Sveriges Radio, Christer och Morgan rapporterar - Sveriges Radio and Many Other Stations from Around the World with the radio.net App

Genier och foliehattar - Sveriges Radio

Genier och foliehattar - Sveriges Radio

Download now for free and listen to radio & podcasts easily.

Google Play StoreApp Store

Genier och foliehattar - Sveriges Radio: Podcasts in Family

Genier och foliehattar - Sveriges Radio: Stations in Family

Information

Due to restrictions of your browser, it is not possible to directly play this station on our website.

You can however play the station here in our radio.net Popup-Player.

Radio