Bitcoin moet je niet afserveren als betaalmiddel maar daar is nog redelijk wat onderzoek en regelgeving voor nodig. Blockchain kan wel bruikbaar zijn maar meestal als bescheiden onderdeel in een groter geheel. Welke blockchain je kiest hangt af van de omstandigheden.
Dankzij Guts koop je nooit meer een nepticket
Maarten Bloemers, CEO van Guts, was advocaat bij De Nederlandsche Bank en kwam in aanraking met crypto. Vanuit zijn juridische achtergrond besloot Maarten zich te verdiepen in blockchain en zo ontstond Guts.
Bitcoin als voertuig voor versleutelde berichten
Begin november maakte minister Grapperhaus (Justitie) bekend dat hij graag achterdeurtjes zou zien in versleutelde chatapps , zodat opsporingsdiensten zonodig toch zouden kunnen afluisteren. Op dat moment had programmeur Joost Jager, werkzaam bij Lightning Labs in de VS, al een prototype van een versleutelde chatapp op basis van het Lightning Network.
David Chaum bedacht cryptogeld, 30 jaar geleden
David Chaum is een levende legende in de wereld van cryptografie en in de wereld van cryptocurrency. Diep in de vorige eeuw gedacht hij digitaal geld, gebaseerd op cryptografische technieken. Ecash werd echter geen succes.
Maximalisten net zo erg als wat ze bestrijden
De komst van bitcoin gaf het startsein voor fundamentele veranderingen binnen ons huidig systeem. Onze cultuur en onze denkwijze moeten over de kop. We moeten van een ego systeem naar een ecosysteem. Samen bouwen aan dingen die we in de toekomst nodig zullen hebben. Vertelt Rutger van Zuidam ons in de 89 aflevering van de Cryptocast.